“Yleinen keskustelu pääsee vauhtiin vasta sitten, kun sille tarjotaan tehokas ilmaisuväline!” Tämä luettiin uuden kaupunginosalehden ensimmäisestä pääkirjoituksesta, eikä julistuksen voimasta ole 40 vuodessa himmennyt tavuakaan.

Töölöläinen-lehdestä on kehittynyt arvostettu lähimedia, joka avaa ikkunat oman kulmakunnan kulttuuriin, kauppaan, taide-elämään ja tapahtumiin. Se kuuntelee herkällä korvalla lukijoidensa mielipiteitä ja pitää palstansa avoimena kipakallekin keskustelulle. Töölöläinen-lehteä odotetaan, sitä luetaan ja siihen luotetaan. Juuri siksi se on myös paikallisessa kaupanteossa välttämättömine täsmäkontakteineen hyvä markkinointiväline.

Ensimmäinen numero oli 8-sivuinen lukupaketti paikallishistoriasta, asukkaista ja ajankohtaisista tapahtumista. Pitkälle samoja aiheita kuin nykyään. Kiinnostus omaan lähiympäristöön on entisestään kasvanut.

Digimurroksesta huolimatta paperinen kaupunginosalehti elää ja hengittää hyvin. Kaksi tai kolme kertaa kuukaudessa ilmestyvä lehti on tärkeä niin paikallisille asukkaille kuin yrittäjillekin.

Lehden ilmestymisalue Töölö, Meilahti ja Laakso sekä sisaruskaupunginosa Munkkiniemi henkivät samoja arvoja, perinteikkyyttä ja kylämäistä tunnelmaa. Samanlaista tunnelmaa pyrimme luomaan myös lehteemme. Töölöläinen-lehti on helposti lähestyttävä, tuttu ja turvallinen sekä sopivasti kotikutoinen.