Alunperin Kamppi-nimiseksi paikallislehdeksi vuonna 1979 perustettu Kamppi-Eira on osa kymmenen eri kaupunginosan elämää. Kamppi, Ruoholahti, Hietalahti, Punavuori, Kaivopuisto, Eira, Kaartinkaupunki sekä Ullanlinna kuuluvat lehden levikkialueeseen. Lehden nimeä täydennettiin 80-luvun alussa Eira-sanalla.

Etelä-Helsinki on tunnettu merellisyydestään, kopisevista koroista sekä arkkitehtuurin mestarinäytteistä. Kaduilla kävellessä voi ihastella somistettujen kivijalkaliikkeiden ikkunoita ja rakennusmestareiden kaunista kädenjälkeä. Täällä voi aistia luovuuden, designin ja muodin ilmapiirin.

Mainekkaiden kauppakatujen kivijalkaliikkeet houkuttelevat ostajia kotikortteleista ja valtamerten takaa. Täällä paikallisia suositaan, se kuuluu henkeen. Kauppakeskusten maailmanlaajuiset brändit ovat vastakohta pienille, mutta palvelualttiille kivijalkaliikkeille.

Arki eteläisissä kaupunginosissa ei ole aina ollut yhtä kiiltokuvamaista kuin nykyään. Pahamaineinen työväen täyttämä Rööperi oli kaikkea muuta kuin vetovoimainen designalue. Tänä päivänä Punavuori on Helsingin tiheimmin asuttu kaupunginosa.

Eiraakin pidettiin aikanaan liian syrjäisenä kaupunkiasutukseen, minkä vuoksi sinne suunniteltiin teollisuusaluetta. Niiltä ajoilta juontaa mm. Tehtaankadun nimi. Eteläinen Helsinki ei ole vieläkään valmis, tästä kertovat rakenteilla olevat ja kehittyvät kaupunginosat Jätkäsaari ja Hernesaari.